Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
1.4.2011, Jana Bártová, fejeton
Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Prý to dokonale vystihuje rozdíl mezi mužským a ženským chápáním světa a přístup k němu. Není divu, že se ten rozdíl promítá do všech oblastí lidského život. Fotografování nevyjímaje.
NikaNika | 4.4.201111:50
Zdravím všechny... mohli byste sem napsat odkazy na ty fotky o kterých mluvíte? Jak ve fejetonu, který je opravdu povedený, tak i v diskuzi ... fotím teprve krátce a ráda bych si ty fotky porovnala a viděla v tom ten rozdíl mužského a ženského pohledu. Ráda bych si taky prohlédla opravdu dobré svatební fotky. Děkuji Nika
Odpovědět0  0
Brabec | 4.4.201113:13
Jedna z nej svatebních fotografek, ať zůstaneme u žen. http:­/­/www.cantrellportrait.com/
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 4.4.201110:25
Děvčico, si čím dál lepší, rosteš !!!
gratuluju
ZF
Odpovědět0  0
Tchutcho (1037) | 2.4.20119:01
Ahoj všichni.Předem musím opět pochválit Janu,za pěkný článek.Hned po ránu jsem u snídaně potěšen,že si můžu přečíst něco pěknýho,než ty slátaniny o politice jinde.Fotky na svatební téma a fotografování tohoto téma je podle mne velký kumšt.Osobně jsem se k tomu ještě nedostal,ale čekám na příležitost,páč si tohle moc rád vyzkouším.Ovšem tohle nelajznu zprvu sám.Přiberu si k ruce někoho zkušenýho.Viděl jsem spoustu svatebních fotek a co se týče focení fotograf­-fotografka,co do kvality a propracovanosti,pak bych to osobně viděl tak pade na pade.Jednou jsem byl na svatbě kámošce z Prahy.Měla pozvanýho profíka a ten jim skutečně byl.Fotil na kinofilm,výbava tak nějak po skromnu a musím Vám říct,že když si na to vzpomenu,ani jsem o něm nevěděl,že něco fotil.Ovšem,když jsem pak viděl album s těma fotkama,vyrazilo mi to dech.Tak krásný a vymakaný fotky,do všech detajlů jsem ještě neviděl.Všecky fotky byly do ČB se zvláštním světelným nádechem.Některý byly i tak jako do starodávna a mělo to perfektní šmrnc.Žasl jsem nad detajly,který on zabíral a přitom jsem si toho opravdu nevšiml,že bych ho viděl něco podobnýho fotografovat.V dalším případě jsem byl jen světkem fotografování,kdy fotila svatbu fotografka.Fotila svatebčany v zámeckým parku,za pravýho poledne,za úplně palčivýho slunce v třiceti stupňovým hyce.Se dvěma asistenty,kteří běhali s deštníkama a přisvěcovali.Jen to pozorování mi stačilo k tomu,abych viděl,jakej je ta ženská profík,jak si uměla poradit s podmínkama,jak si uměla poradit s lidma a aniž bych ty fotky viděl,nepochybuju o jejich kvalitě.Na závěr ale musím uznat,že přeci jen drobátko ty ženský mají určitě nějaký ten smysl pro detajly a peciznost přeci jen vyvynutější,takže si myslím,že je to pak určitě ve výsledku vidět.Tohle všecko je ale taky o lidech.Stejně tak nepochybuju,že by stejný smysly nemohl mít chlap.Je to i o přístupu.Kdo má fotografování pod kůží,vydrží se svatbou všecko,odvede perfektní práci a spokojenost na obou stranách.Kdo si tam příjde jen odbejt pár hodinek s vydinou že po zkončení focení natáhne dlaň a na ni mu přistane pět,deset smetánků,pak to je věc taky k zamyšlení.Všem dobrý světlo :­-)
Odpovědět0  0
Brabec | 1.4.201111:17
No teda, po přečtení dalšího povedeného fejetonku jsem s hrůzou zjistil, že jsem napůl žena, možná i víc. :­-­) A to je mi padesát a mám skoro metrák živé váhy. Ale mám rád emoce ve fotografii. Teď mírně odbočím ­- česká svatební fotografie, ať již focená ženou či mužem je v porovnání se světem, zejména angloamerickou wedding fotografií, pouze velmi slabým průměrem. Viz poslední Fotovideo.
Pro šťouraly ­- Je to MŮJ názor. Brabec
Odpovědět0  0
Martin Vítek (24) | 1.4.201112:01
...Tvůj názor.. :­-­) ...ale ne ojedinělý... naštěstí... takže žádné obavy a už vůůůbec nějaké změny přístupu.
A s to porovnání CZ a zahraničních svatebních fotografů vyznívá pro ty místní vcelku zoufale... bohužel... a nemyslím si, že to je nutně vždy o tom, co jsou ochotni klienti zaplatit...
Odpovědět0  0
coulomb (55) | 1.4.201110:38
Myslí, že autorka má pravdu. Já vidím rozdíl i v tom, že my muži dáváme i větší důraz na kvalitu svého technického vybavení, nastavení aparátu ap. Samozřejmě je rozdíl jde­-li o focení „na kšeft“, nebo pro zábavu a potěšení své i blízkých.
Odpovědět0  0
coulomb (55) | 1.4.201110:38
Oprava. myslím
Odpovědět0  0
Martin Vítek (24) | 1.4.201111:12
To je pravda a nezřídka je to na škodu věci.. protože ta ­"starostlivost­" o co nejlepší kvalitu výrazně zatlačí emoce, sdělení snímku... pak zbude pouze technicky dokonalý, ale prázdný obsah...
Odpovědět0  0
brkel (7) | 1.4.201110:36
..je to poznat i na tematech clanku... :­)­) ..ale v zasade nemam nic proti tematu ani proti obsahu...
Odpovědět0  0
Martin Vítek (24) | 1.4.20117:39
....že by to byla brněnská Petra Dostálová...??

Její svatební fotky jsem viděl již před cca třemi lety, když je ještě prezentovala na svých stránkách a to bylo poprvé, kdy jsem si řekl, že TOTO jsou TY svatební fotky, za které se novomanželé nemusejí stydět... ....a za které si P.D. nemusí stydět inkasovat peníze... :­-)
Odpovědět0  0
Pavol Bodorik | 6.4.201121:46
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.